Avantajele panourilor radiante

Panourile radiante sunt o alternativa la metodele de incalzire traditionale. Avantajele sunt de 2 feluri: directe – conditii indeplinite doar de aceste panouri si indirecte – avantaje obtinute prin eliminarea unor „efecte secundare” ale metodelor clasice de incalzire.

1.Panourile radiante sporesc confortul prin marirea temperaturii radiata de obiectele din camera.

O mare parte din caldura pierduta de corpul uman se datoreaza radiatiei spre suprafetele mai reci din jurul nostru. Cu cat suprafetele din jurul nostru sunt mai reci, cu atat „atrag” mai multa caldura de la noi. Prin incalzirea obiectelor din incapere (podea, tavan, pereti, usi etc) panourile radiante reduc cantitatea de caldura pierduta de corp.

2. Panourile radiante permit confortul la temperaturi mai scazute ale aerului

Deoarece pierderea de caldura radianta din corp este redusa, confortul poate fi atins chiar si la temperaturi de 19° C.

3. Panourile radiante „invizibile”

Foarte usor un panou radiant poate lua locul unui tablou. Avem in stoc 7 tipuri de „tablouri radiante” alese special pentru a se potrivi oricarui stil de amenajare a casei.

4. Eficienta sporita prin delimitarea zonelor incalzite

Putem cu usurinta configura temperatura din fiecare camera. Cu ajutorul unui termostat putem regla temperatura dorita in camera in functie de necesitate. De exemplu, noaptea se poate reduce temperatura din..bucatarie.

5. Nu „ridica praful”

Fata de alte metode de incalzire panourile radiante produc un curent de aer mult mai mic. Elimina astfel ridicarea prafului, mirosurilor neplacute si chiar raspandirea virusurilor.

Lasă un comentariu